A pesto készítés egy régi családi hagyományban rejlik.

Olasz felmenőkkel bíró családanyaként magam is hobbiból, kíváncsiságból kezdtem otthon pestot készíteni több mint 20 évvel ezelőtt. Azóta sok minden változott, de az eredeti ízvilágot mind a mai napig Olaszországi emlékeim alapján próbálom felidézni, keresve-kutatva a legkiválóbb alapanyag összeállításokat. Ahogy az évek alatt egyre több alapanyaggal és technikával kísérleteztem, úgy nőtt az otthoni pestot szeretők tábora is körülöttem.

Eleinte csak a szűk családnak, majd a baráti körnek, végül már az ismerősök ismerőseinek is elsőre így jutok eszébe. A pesto készítés anno még hobbiként indult, de az évek alatt valódi szenvedéllyé érett, melyben az elmúlt öt év jelentette a legnagyobb előrelépést. Elkezdtem bátrabban kísérletezni az ízekkel és már nemcsak az olasz gasztro szerelmesei, hanem a gyermekeim kamasz barátai is állandóan ezt az ételt rendelték tőlem. Így a hűtő szinte egész évben tele van a különféle pesto változatokkal.

A rendezvényszakmában amiben az elmúlt évtizedeket töltöttem és melynek az egész szakmai karrieremet köszönhettem hatalmas változások mentek végbe a koronavírus miatt. Így az itt felszabaduló energiáimat a pesto tökéletesítésnek szenteltem. Hallgatva a belső hangra valamint a család és a barátok tanácsára elérkezettnek láttam az időt, hogy a régóta dédelgetett receptek most termék formájában polcra kerülhessenek.

Frissen törve, olajban, fagyasztva. Klasszikus változatban, randis vacsora mellé fokhagyma mentesen, vegán vagy éppen egy izgalmas szarvasgombás ízesítéssel.

Minden termék és új íz formába öntése olyan izgalommal tölt el, mint amikor először készítettem a családnak, figyelve az arcokat minden egyes falatnál.

Azért a végső finomhangolást nem bíztam a véletlenre. A pestok utolsó arányainak simítására felkértem Galgóczi Gábor séfet (Tanti, La Perle Noir), így találva meg az üvegben található tökéletes arányokat. Így a konyhai sikered szinte biztosan garantált!

Egy újabb izgalmas utazás vette tehát kezdetét, ahol már nemcsak a szűk családnak szeretném megmutatni az olasz konyha ezen tradícióját, hanem szeretném egyúttal átadni azt ízélményt, ami abban a pillanatban van jelen, amikor először belekóstolnak az olasz konyha esszenciájába. Így született meg a Pesto Guseo.

Szeretettel,

guseo_signo

Guseo Zsuzsa – alapító

Ho.Re.Ca termékeink

Nagy kiszerelésű termékeink a vendéglátás számára. Dobd fel ételeid és ismertess meg vendégeiddel egy új gasztronómiai élményt! Bemutatkozik a Ho.Re.Ca termékcsaládunk!

Tovább

Történetem

Olasz felmenőkkel bíró családanyaként magam is hobbiból, kíváncsiságból kezdtem otthon pestot készíteni több mint 20 évvel ezelőtt. Azóta sok minden változott, de az eredeti ízvilágot mind a mai napig Olaszországi emlékeim alapján próbálom felidézni, keresve-kutatva a legkiválóbb…

Tovább